Tactical First Responder (TFR)

 

Hulpdiensten wordt steeds vaker geconfronteerd met grof en extreem geweld. Terrorismegevolgbestrijding is een belangrijk element geworden in de huidige wijze van optreden. Steeds vaker worden er Quick respons teams (QRT) samengesteld, die snel kunnen reageren op een diversiteit aan dreigingen. Dit is het domein van de Tactical First Responder. Het optreden van de Tactical First Responder is namelijk in de directe of indirecte fase van dreiging.


Het is aan de Tactical First Responder om zorg te verlenen tijdens een hoge vorm van dreiging. De wijze waarop de dreiging geneutraliseerd wordt is afhankelijk is geheel afhankelijk uit welke beroepsgroep de Tactical First Responder komt. Tijdens de driedaagse TFR opleiding, leert de deelnemer hoe de focus gelegd moet worden op het medisch handelen zonder daarbij het tactische element uit het oog te verliezen. Tactisch en medisch gaan hierin hand in hand samen en bepalen wat de Tactical First Responder wel of niet kan doen. Primair zijn de fases van zorg voor de Tactical First Responder onder te verdelen in drie stadia.

De directe dreiging, de indirecte dreiging en de (tactische) extractie. Elke fase heeft zo zijn eigen gevaren en bijzonderheden. Tijdens de driedaagse TFR leert de deelnemer hoe er op gepaste wijze zorg verleend kan worden binnen deze drie fases. 

Binnen de Tactical First Responder opleiding maken we een onderscheid tussen de wapendragende opleiding en de niet wapendragende opleiding.  Omdat de wijze waarop er gereageerd kan worden op de eventuele dreiging binnen deze twee groepen afwijkt, hebben wij besloten een onderscheid te maken in de wijze van opleiden. Primair zit de Tactical First Responder opleiding er als volgt uit:

Dag 1 Basic FAUD opleiding, Zelf hulp bij directe dreiging
Dag 2 Tactical extraction fase, Top tot teen onderzoek & heroverwegen tourniquet, Basic tactical skills, simulaties
Dag 3 Simulatie dag

Stuur een email naar info@faud.nl als u graag het uitgebreide lesprogramma wil ontvangen

De Tactical First Responder is een driedaagse opleiding. Als deelnemer slaap je op locatie zodat we alle tijd kunnen benutten om het meeste uit de drie dagen te halen. Het optionele avond programma geeft de deelnemers de mogelijkheid om nog dieper in de stof te duiken. Dankzij het handboek First Aid Under Danger & het handboek Tactical First Responder heb je altijd je naslag werk voor als je na de opleiding nog wat zaken terug wil lezen.

Meer info?

Meer informatie ontvangen over de Tactical First Responder course? mail ons gerust op info@faud.nl of vul het contact formulier in

Extern gecertificeerd

Samenwerking